Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen

V: Kan ik een RTRVR ook aan een ander artikel dan een sleutelbos doen?
A: Jazeker! Je kunt ‘m aan elk artikel bevestigen dat je niet graag kwijtraakt. Je tas, je fiets, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ook de ringen er af halen en ‘m in je portemonnee doen!
Binnenkort komen we met meer slimme RTRVRs die je gemakkelijk aan andere artikelen kunt bevestigen zoals je telefoon, je tablet, je laptop enzovoort. Houd onze website en onze berichten op twitter en facebook in de gaten!

V: Kan de chip in mijn RTRVR ook storingen veroorzaken, bijvoorbeeld in mijn auto?
A: Nee. Zonder dat je het weet heb je waarschijnlijk al een aantal van dezelfde chips bij je. In je autosleutel, je OV-chipkaart en je nieuwe bankpas voor contactloos betalen. Deze chips zenden pas een signaal uit als ze tegen een lees-apparaat worden aangehouden. Zo kunnen ze dus nooit storingen veroorzaken.

V: Worden mijn gegevens opgeslagen op de chip?
A: Nee. Op de chip slaan we geen gegevens op. De chip heeft tijdens het productieproces een wereldwijd unieke code meegekregen die niet te wijzigen is. Deze code gebruiken we om de chip te identificeren en in onze database koppelen we de code van de chip aan jouw account. Zo hoeven we geen gegevens van jou op de chip te zetten en is je privacy gewaarborgd.

V: Kan mijn locatie worden bijgehouden met behulp van de chip?
A: Nee. De chip heeft geen GPS-ontvanger dus kan je locatie niet vastleggen. Onze app vraagt ook geen toegang tot je locatiegegevens omdat we die niet nodig hebben.

V: Welke gegevens kan iemand zien die mijn RTRVR scant?
A: Niets. Zoals we hierboven al zeiden, er staan geen gegevens van jou op de chip. Er staat alleen een volstrekt willekeurig nummer op, dat op geen enkele wijze (behalve via onze beveiligde systemen) naar jou leidt.

V: Welke gegevens ziet de medewerker op het afhaalpunt?
A: Als een medewerker op een afhaalpunt jouw RTRVR scant, worden alleen je gebruikersnaam en de naam van je artikel opgehaald uit onze database. Heb je bijvoorbeeld “Bart” als gebruikersnaam gekozen en “Autosleutel” als naam van je artikel, dan ziet de medewerker “Autosleutel van Bart” op het scherm, verder niets. Uiteraard kunnen alleen medewerkers van afhaalpunten deze taak uitvoeren, zij beschikken over een speciale account. Gewone gebruikers kunnen niets zien, omdat er geen gegevens op de chip staan en zij geen toegang hebben tot onze database.

V: Is RTRVR gratis?
A: Vanaf het moment dat jij je RTRVR in bezit hebt, is het gratis. De RTRVRs zijn te koop, maar je kunt ze ook als relatiegeschenk krijgen. De afhaalpunten hoeven niets te betalen voor onze dienst en jij hoeft niets te betalen om je artikel terug te krijgen, behalve natuurlijk als je bijvoorbeeld afspraken maakt om je artikel op te sturen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt